Göksun’da Çiftçilere Tarım Sigortası (TARSİM) Anlatıldı

Göksun İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen toplantıya Göksunlu çiftçiler büyük ilgi gösterdi. Toplantıya TARSİM Malatya Bölge Müdürü Mehmet Ali Doğan, Göksun İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dr. Ahmet Mesut Kıraç, İlçe Müdürlüğü Teknik Personelleri, Serbest Veteriner Hekimler ve çiftçiler katıldı.
TARSİM Malatya Bölge Müdürü Mehmet Ali Doğan yaptığı konuşmada çiftçilerin neden tarım sigortası yaptırması ve sigorta yaptırırken nelere dikkat edilmesi gerektiğinden bahsetti. Aynı zamanda 2017 yılında yeni uygulamaların hayata geçtiğini, bu uygulamalardan birinin de üreticilerin merakla beklediği İlçe Bazlı Kuraklık Verim Sigortası olduğunu ve çiftçilerin mutlaka Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı olmalarını gerektiğini belirterek, çiftçilere önemli uyarılarda bulundu. Toplantıda TARSİM konu uzmanı Ziraat Yüksek Mühendisi Bülent Zelyurt’da bir sunum yaptı.
Göksun İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dr. Ahmet Mesut Kıraç yaptığı konuşmada, Tarım Sigortasının çiftçiler için öneminden bahsederek, çiftçilerin tarım sigortası hakkındaki konularda İlçe Müdürlüğümüzle irtibata geçmelerini ve İlçe Müdürlüğü olarak çiftçilere her türlü desteği sağlayacaklarını belirterek toplantıya gösterdikleri ilgi ve alakadan dolayı TARSİM Malatya Bölge Müdürü Mehmet Ali Doğan ’a ve diğer katılımcılara teşekkür etti.
Üretici istedi, TARSİM gerçekleştirdi.
Toplantıda yapılan açıklamada, yeni yılda, tüm Türkiye’de, buğday ürününde İlçe Bazlı Kuraklık Verim Sigortasının uygulamaya alındığını belirtildi. Yapılan açıklamada, 2017 yılında yeni uygulamaların hayata geçtiği, bu uygulamalardan birinin de üreticilerin merakla beklediği İlçe Bazlı Kuraklık Verim Sigortası olduğu belirtildi ve şu bilgilere yer verildi:
“Değişen iklim şartları, frekansı ve şiddeti artan doğal afetler ve riskler nedeniyle tarımsal faaliyetler son yıllarda önemli ölçüde etkilenmekte ve TARSİM üreticiler için giderek önem kazanmaktadır. Başta Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı olmak üzere ilgili tüm tarafların kıymetli destekleri ile hayata geçirilen yeni uygulama ile üreticilerimiz, buğday ürününü, kuraklık, don, sıcak rüzgâr, sıcak hava dalgası, aşırı nem, aşırı yağış risklerinin yol açtığı verim kaybına karşı güvence altına alabiliyor. Kuraklık Sigortasında buğdayda dane, tohumluk ve sap unsuru teminat kapsamında olup, poliçe priminin %60’ı devlet tarafından karşılanıyor ve aynı zamanda çeşitli indirim imkânları da sunuluyor. Üreticilerimiz, Çiftçi Kayıt Sistemi’ne kayıt olduktan ya da kayıtlarını güncellemelerinin ardından yetkili sigorta şirketlerinin acenteleri aracılığıyla kolaylıkla başvuruda bulunabilirler. Tarım sigortasının bir an önce yaptırılması çağrısında bulunuyor, uygulamanın ülkemiz için hayırlı olmasını diliyoruz.”
Toplantı çiftçilerin sorularına cevaplar ile son buldu.