Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir Kahramanmaraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kahramanmaraş °C

Hayata Erişim Sağlıyorum

Hayata Erişim Sağlıyorum
02.10.2017
A+
A-

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kültür Park Seminer Salonunda “Hayata Erişim Sağlıyorum” projesinin tanıtım toplantısı yapıldı.

Toplantıya Kahramanmaraş Vali Yardımcısı Bayram Öz, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ve eşi, Kahramanmaraş Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Akküncü, Kahramanmaraş Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakçı, Kahramanmaraş Gençlik Hizmetleri ve Spor Şube Müdürü Hüseyin Karakoç, Onikişubat ve Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Müdürleri ve ilk ay seminer verilecek okulların müdürleri, STK temsilcileri ile Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Aile ve Sosyal İşler Daire Başkanı Abdullah Arslan, Osmaniye Bahçe İlçesi Kaymakamı Müfit Gültekin ve eşi katıldılar. Vakıf temsilcileri ve halkın da katılımıyla toplantı gerçekleşti.

Asitane Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı ve Proje Koordinatörü Hasibe Nurhayat Turan’ın açılış konuşması sırasında katılımcılara birer ip takdim edilerek cep telefonlarının bağlanıp bir saatliğine de olsa kullanılmaması istendi.

Ardından Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, projenin illerinde yapılıyor olmasından dolayı teşekkür konuşması yaptı.

Uzman Psikolog Bayram Ayaz “Hayata Erişim Sağlıyorum” projesinin tanıtımını yaptı: Kahramanmaraş Onikişubat ve Dulkadiroğlu ilçelerindeki 70 lisenin 9. Sınıflarında eğitim alan 12.000 öğrenciye ulaşılmayı hedeflediğimizi, çağımızın hastalığı teknoloji bağımlılığın tehlikelerinin ne olduğu üzerinde bilgiler verdi; “Günde 6 saatten fazla teknolojik cihaz kullanmalarında uyku, işitme, problemleri, stres ve kaygı bozukluğu görülmektedir.

Ayrıca hayatını idame etmede zorlanma, duygusal algıda yetersizlik, manevi aidiyet duygusundan zayıflama, evlilikte problemler, düşüncede derinlilik kayıpları yaşarlar.”

Akademik başarısızlıklar ve sosyal ilişkide de problemler yaşandığını söyledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.