Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir Kahramanmaraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kahramanmaraş °C

Kent Konseyleri Neden Pasif Hale Geldi?

Kent Konseyleri Neden Pasif Hale Geldi?
19.08.2019
A+
A-

Kurulduğu ilk yıllarda aktif bir çalışma sergileyen Kahramanmaraş Kent Konseyi’nden uzun bir süredir ses seda çıkmıyor. Acaba Kahramanmaraş Kent Konseyi dağıtıldı da kamuoyunun haberi mi olmadı?

2007 yılının Aralık ayında 224 sivil toplum kuruluşuna çağrıda bulunarak ilk genel kurulu gerçekleştirilen Kahramanmaraş Kent Konseyi, Zeynep Arıkan Başkanlığında Kahramanmaraş menfaatine oldukça başarılı çalışmalar ortaya koymuştu. Zeynep Arıkan, günümüzde Türkiye Kent Konseyleri Birliği Yürütme Kurulu Üyesi olarak aktif çalışma sergiliyor; fakat Kahramanmaraş Kent Konseyi işlevsiz kalmış durumda!

Yöneticiler ve idarecilerle beraber şehrin yönetimine katkıda bulunmak için kurulan Kahramanmaraş Kent Konseyi, tolumun her kesimine ulaşan projeleriyle Kahramanmaraş’ta eğitimden sağlığa, istihdamdan spora kadar hemen hemen her alanda varlığını hissettirmiş; toplumdaki sivil ve gönüllü grupların yönetime katılmasında büyük gayretler sergilemişti.

Kahramanmaraş Belediye eski Başkanı Mustafa Poyraz zamanında, Belediye Kanunu ile birlikte kurulan ve eksiklik yaşanan alanlara Sivil Toplum Kuruluşu statüsüyle el atan Kent Konseyi şehrin tamamını ilgilendiren bir yapı olarak faaliyetlerini sürdürdü. Ancak Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi önceki dönem Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç döneminde yoğun bir çalışma içine giremedi.

Aktif olduğu dönemde ortaya koyduğu başarılı çalışmalarla Kahramanmaraş için elzem bir ihtiyaç olduğu anlaşılan Kahramanmaraş Kent Konseyi’nin Gençlik Meclisi, 2009-2010 yılları arasında Ulusal Gençlik Parlamentosu tarafından En İyi Çıkış Yapan Gençlik Meclisi Ödülü’ne layık görülmüştü. Engelliler, Kadınlar ve Gençler Meclisiyle halkın sesi olmuştu.

Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreterliği görevinden istifa ederek 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Hayrettin Güngör, belediyecilik alanındaki tecrübesiyle Kahramanmaraş Kent Konseyi’ni yeniden eski şaşalı günlerine döndüremez mi?

Görev yaptığı süre boyunca 5 eğitim bölgesine 5 spor tesisi, AB Çalışma Ofisi projesi, eğitilmiş gençliğin istihdamı gibi onlarca proje hayata geçiren Kahramanmaraş Kent Konseyi, yeni meclis ve çalışma gruplarıyla yeniden yönetimde söz sahibi yapılamaz mı? Bu yapıya en büyük katkıyı yine bu işi en iyi bilenlerden biri olarak Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör sahip çıkamaz mı?

Kahramanmaraş’ın ev sahipliğini yaptığı 2012 yılındaki 4. Kent Konseyleri Buluşmasında Kent Konseyleri Birliği 4. Dönem Genel Başkanlığına layık görülen Zeynep Arıkan ile Belediyeciliğin duayen ismi Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, bu yapıyı yeniden ayağa kaldıramaz mı?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.