Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir Kahramanmaraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kahramanmaraş °C

Orhan Gökşen’e Önemli Görev!

Orhan Gökşen’e Önemli Görev!
05.08.2018
A+
A-

Türkiye Halk Oyunları Federasyonunun 27.07.2018 tarih ve 100 sayılı kararı gereğince 81 ilde görevlendirmesi yapılan il temsilcileri belli oldu.

Buna göre Kahramanmaraş’ın Halk Oyunları Federasyonu İl Temsilciliğine Orhan Gökşen atandı. Halk oyunları eğitmeni Orhan Gökşen’in atanması il genelinde büyük memnuniyet yarattı.

2004 yılından bu yana halk eğitim merkezlerinde antrenörlük görevi yapan, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Mesleki Eğitim Şube Müdürlüğünde görev yapan Orhan Gökşen, Anadolu üniversitesi Kültürel Miras ve Turizm Bölümü mezunu olup, Bölgede ve Türkiye genelinde Kahramanmaraş’a birçok derece kazandırmıştır. Orhan Gökşen 1985 doğumlu evli ve iki çocuk babasıdır. Halk oyunlarına küçük yaşlarda başlayan Gökşen yaptığı yazılı açıklamada; “Kahramanmaraş’ın kültürel zenginliğinin en büyük göstergelerinden olan halk oyunlarımızın tanıtılması, yeni nesillere aktarılması ve hak ettiği kültürel değeri bulmasıgerektiğini” söyledi.

Halk oyunlarının öneminden bahseden Orhan Gökşen yaptığı yazılı açıklamasında; “Halk oyunları içerisinde müziği, hareketi ve anlatımı barındıran bir oyundur. Yurdumuzun değişik yörelerinin ayrı ayrı oyunları vardır. Bu oyunları ritmik beden hareketleri genellikle ait oldukları coğrafyayı yansıtırlar. Dünya genelinde ülkelerin birbirlerini yakından tanımalarında halk oyunlarının katkısı büyüktür. Halk oyunları halkın duygularını, düşüncelerini, müziğini, giyimini ve ritmini yansıtmaktadır. Bir ili tanıtabilmenin en iyi yollarından biridir halk oyunları. Halk oyunları ve türkülerle yetişen gençlerimiz, ruhen ve bedenen sağlıklı nesillerimizin yetişmesine vesile oluyorlar. Gruplarında halk oyunları oynayan çocuklar kurdukları dostluklarla birbirlerine iyi örnek olabiliyorlar. Halk oyunlarını oynayabilmenin yaşı yoktur, her yaşta öğrenilebiliyor.  Anne ve babalara şunları söylemek isterim; çocuklarınızı halk oyunlarına, ya da dans öğrenmeye gönderiniz. Yetenekleri ve istekleri doğrultusunda sporun her dalına, enstrüman çalmak gibi diğer seçenekleri de ihmal etmeyiniz. Ruhen ve bedenen sağlıklı nesiller yetiştirerek kültürümüzü ve bütün değerlerimizi çocuklarımıza öğretmek her anne babanın asli görevidir. İnşallah 2019 yılında 12 Şubat Kurtuluş bayramında da Kahramanmaraş’ta çok büyük gösteriler ve etkinlikler yaparak 2019 yılına damgamızı vurmak istiyoruz. Burada Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin de desteğini aldığımızda çok büyük başarılar yakalayacağımıza olan inancım tam.

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.