Şehit Liderimiz Hesap Adamı Değil Dava Adamıydı
Büyük Birlik Partisi Göksun İlçe Başkanı Ahmet Arslan 25 mart 2009 Yılında Şehadete yürüyen BBP Kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun ölüm yıl dönümü nedeniyle yazılı bir mesaj yayımlayarak, helikopter kazasında hayatını kaybeden Yazıcıoğlu ve beraberinde hayatını kaybeden yol arkadaşlarına rahmet diledi.
Başkan Arslan,hayatı boyunca demokrasinin,hak ve adaletin yanında duran,vatan ve millet sevdalısı,dava adamı,Anadolu’nun yiğit evladı merhum Yazıcıoğlu’nun kurduğu Büyük Birlik Partisinde İlçe Başkanlığı yapmanın gururunu yaşadığını belirttiği mesajına şöyle devam etti.
“11 Yıl önce İlçemiz Göksun dağlarında şehadet şerbeti içen Kurucu Genel Başkanımız Muhsin Yazıcıoğlu’nu rahmet ve minnetle anıyorum.
İnancıyla, dava adamlığıyla, ilkeleriyle, duruşuyla, üslubuyla ve örnek şahsiyetleriyle bu milletin çok değerli bir evladı olan Merhum Muhsin Yazıcıoğlu’na ve beraberinde hayatını kaybeden yol arkadaşlarına Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum.
Hayatının her döneminde, karşılıksız bir adanmışlık duygusu içerisinde, milli ve manevi değerlerin yücelmesi, millet ve vatanın bekası için kendi varlığını ve geleceğini feda edebilmeyi hayat düsturu olarak görmüştür. O daima, büyük bir davanın büyük bir yolun dümdüz bir takipçisi, katıksız, temiz bir ülkünün saf ve sade lideri olmuştur. Mekânı cennet olsun.”
Muhsin Yazıcıoğlu kimdir?
Muhsin Yazıcıoğlu, Büyük Birlik Partisi’nin kurucusu ve ilk genel başkanı olan Türk siyasetçi.
Muhsin Yazıcıoğlu, 31 Aralık 1954 tarihinde Halit ve Fidan Yazıcıoğlu çiftinin son çocuğu olarak Sivas’ın Şarkışla ilçesi Elmalı Köyü’nde doğdu. Yazıcıoğlu, ilk ve orta öğrenimini Şarkışla’da, üniversite eğitimini Ankara Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi’nde yaptı.
1968’de cemiyetçilik çalışmalarına başlayan Yazıcıoğlu, Şarkışla’da “Genç Ülkücüler Hareketi”‘ne katıldı. Muhsin Yazıcıoğlu, üniversite eğitimi için 1972’de Ankara’ya geldikten sonra Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nde görev yapmaya başladı. Sırasıyla Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcılığı ve Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı’nda bulundu (1977 – 1978). Yazıcıoğlu, 1978’de faaliyete geçen Ülkücü Gençlik Derneği’nin kurucu Genel Başkanı oldu.
1980 yılına kadar MHP’de Genel Başkan Müşavirliği görevinde bulunan Muhsin Yazıcıoğlu, 12 Eylül 1980’den sonra MHP ve Ülkücü Kuruluşlar Davası’nda yargılandı. 7,5 yıl Mamak Cezaevi’nde kaldı ancak siyasi hayatına devam etmesini engelleyecek bir ceza almadı.
Yazıcıoğlu, cezaevinden çıktıktan sonra, cezaevindeki ülkücüler ve onların ailelerine yardım amacıyla kurulan Sosyal Güvenlik ve Eğitim Vakfı’nın başkanlığını yaptı.
1987’de Milliyetçi Çalışma Partisi’ne (MÇP) girdi ve Genel Sekreter Yardımcılığı görevinde bulundu.
20 Ekim 1991 Milletvekili Genel Seçimlerinde, Refah Partisi (RP), Milliyetçi Çalışma Partisi (MÇP) ve Islahatçı Demokrasi Partisi’nin (IDP) oluşturduğu ittifak bünyesinde milletvekili adayı olan Muhsin Yazıcıoğlu, Sivas’tan milletvekili seçildi.
7 Temmuz 1992’de, “içinde bulunduğu partinin siyasi anlayışıyla uyuşamadığı” gerekçesiyle 5 milletvekili arkadaşı ile beraber MÇP’den ayrıldı.
29 Ocak 1993’de, MÇP’den ayrılan bir grup arkadaşı ile beraber Büyük Birlik Partisi’ni (BBP) kurdu ve partinin Genel Başkanı oldu.
24 Aralık 1995’te yapılan erken genel seçimlerinde ANAP – BBP ittifakından 20. Dönem Sivas milletvekili olarak yeniden parlamentoya giren Yazıcıoğlu, 28 Şubat 1996’da ANAP’tan istifa ederek, BBP’ye döndü.
Muhsin Yazıcıoğlu, 26 Nisan 1998’de yapılan 3. Büyük Kurultay ve 8 Ekim 2000 tarihindeki 4. Büyük Kurultay’da tekrar BBP Genel Başkanlığına seçildi.
22 Temmuz 2007 seçimlerinde Sivas’tan bağımsız milletvekili olarak TBMM’ye girdi ve seçimlerden önce bıraktığı BBP Genel Başkanlığına tekrar seçildi.
Muhsin Yazıcıoğlu 25 Mart 2009 tarihinde, Göksun, Kahramanmaraş’da geçirdiği helikopter kazası sonucunda şehadet şerbetini içmiştir.
Muhsin Yazıcıoğlu, Gülefer Yazıcıoğlu ile evli ve iki çocuk babasıydı.